TIENDE 4X4 TRIAL SUCCESVOLLE JUBILEUMEDITIE

Prachtig nazomerweer, een schitterend parcours en enthousiaste deelnemers die er zichtbaar zin in hadden. Dat waren de ingrediënten van de zeer geslaagde trial voor vierwiel aangedreven auto’s die de Rotaryclub Wolvega zaterdag voor de tiende keer organiseerde. Hoewel het terrein pas om tien uur open ging, meldden de eerste rijders zich al even na negen uur aan de poort. Inschrijven, wat lucht uit de banden laten lopen voor een betere grip, kopje koffie drinken en ze waren er helemaal klaar voor. Klokslag tien uur gingen de eerste terreinauto’s onder de startboog door om zich een weg te banen over de bulten en door het water en mulle zand.

De behendigheidsrit waarmee geld bijeen wordt gebracht voor goede doelen, heeft inmiddels een vaste plek gekregen op de agenda van veel bestuurders van een vierwiel aangedreven auto. Vanuit het hele land weten die de zandput van Punter zand en grondwerken in Nijeholtpade te vinden. Sommigen van hen waren al voor de tiende maal present. Met een lach op het gezicht werd de strijd met de elementen aangegaan. Een keer vastzitten op het parcours dat hoort er gewoon bij. Pas dan kun je zeggen dat je geen enkele uitdaging uit de weg bent gegaan.

Eén van de deelnemers van het eerste uur is Gosbert Brandsma uit Oldeberkoop. Zelfs de verjaardag van zijn jongste dochter Jildou hield hem niet thuis. In een met ballonen versierde auto werd het feest deels in Nijeholtpade gevierd. Samen met haar zusje Silke poseerde ze even in het speciale jubileum t-shirt voor een feestelijke foto.

Met het geld dat de Rotaryclub Wolvega deze dag bijeen bracht, wordt weer een aantal goede doelen financieel gesteund. Speerpunt dit jaar is de Stichting Bootvluchteling.

Deze uit vrijwilligers bestaande stichting zet zich in op plaatsen waar bootvluchtelingen aankomen, acuut hulp nodig is en de nood het hoogst. Zij is actief op Lesbos, Samos, Leros en in Athene en wil met haar werk zorgen dat de kwetsbaarste groepen onder de migranten en vluchtelingen een steun in de rug krijgen. Het gaat daarbij om het zorgen voor een basale vorm van ondersteuning (voeding, kleding, persoonlijke hygiëne, onderdak), zodat zij een menswaardig bestaan kunnen leiden.

Aan het eind van de dag maakte voorzitter Eerde de Vries de opbrengst van de 4x4-trial bekend: ,,Dankzij de steun van vele sponsoren en de inzet van heel veel vrijwilligers hebben we bijna 8000 euro bijeen gebracht voor goede doelen.”

Hoofdsponsors

Scroll to Top